Vanhalle Ulverille riittää kysyntää – yhtyeen ainoa demo julkaistaan bonuskappaleen kera

Ulverin Vargnatt julkaistaan sekä cd:nä että vinyylinä.

11.10.2023

Norjalaisen black metalin muodonmuuttaja Ulver julkaisi ainoan varsinaisen demonsa Vargnattin vuonna 1993.

C-kasettina ilmestynyt demo rajoitettiin aikanaan 200 kappaleen painokseen mutta on julkaistu sittemmin uusiksi muutamaan otteeseen, viimeksi 500 kappaleeseen rajattuna vinyylinä vuonna 2021.

Tällä kertaa Vargnatt ilmestyy alkuperäiseltä DAT-nauhalta kopioituna 8. joulukuuta. Bonuksena kuullaan nimikkokappaleen bootleg-liveversio niin ikään vuodelta 1993.

”Tämä on ensimmäinen Ulverina äänitetty julkaisu”, laulaja Kristoffer ”Garm” Rygg kirjoittaa.

”Wikipediassa sanotaan, että se on toinen demomme, mutta se on ensimmäinen ja ainoa. Stovner, Oslo, 1993, kaksi tai kolme päivää, ’wham, bam, thank you mam!’, hyvin vähän tai ei lainkaan kokemusta. Olimme lapsia, 17-19-vuotiaita, ja testasimme hommia. Lauluja ja joitakin outoja musiikillisia valintoja lukuun ottamatta minun on sanottava, että häpeän tätä paljon vähemmän kuin yhdeksänkymmentäluvulla, ja minun on hymyiltävä sille, että tämä äänite on yhä olemassa 30 vuotta myöhemmin.”

”Minut täyttää ilolla (ja hieman surullakin) kuunnella niitä hulluja päähänpistoja ja asioita, joita meillä oli meneillään, suhteellisen koskemattomana säilöttynä. Peaceville, joka oli monien suosikkilevyjemme toimittaja tuolloin, tekee loistavaa työtä uudelleenjulkaisemalla joitakin näistä vanhoista underground-nauhoista. Joten muutaman rajoitetun painoksen jälkeen… ’miksipä ei’, eikö niin?”

Samaan syssyyn julkaistaan myös alkujaan vuonna 2006 ilmestynyt Head Control System -yhtyeen Murder Nature -albumi, joka on Ryggin ja Daniel Cardoson kädenjälkeä.

Ennakkotilaus on käynnissä täällä.

Lisää luettavaa