Vastus Klubi esittelee musiikkia valtavirran ulkopuolelta – ensimmäinen klubi-iltama elokuun lopussa

Iltamia järjestetään neljällä paikkakunnalla pitkin syksyä.

05.08.2021

Vastus Klubit ovat vaihtoehtomusiikkiin, pörinään, psykedeliaan ja doom metaliin keskittyneitä tapahtumia, joita järjestetään neljällä eri paikkakunnalla syksyn aikana. Esiintyjinä nähdään niin uusia tulokkaita kuin jo pidempään kotimaan musakentällä vaikuttaneita kokoonpanoja.

Ensimmäinen Vastus Klubi järjestetään Jyväskylän Ilokivessä perjantaina 27. elokuuta, jolloin lavalle nousevat tamperelainen doom metal -yhtye Sapata (kuvassa), helsinkiläinen sludge-trio Zombie Eater sekä progevivahteista stoneria runttaava paikallinen Warchief. Jatkoa seuraa lokakuussa Turussa, Helsingissä, Kuopiossa sekä toistamiseen Jyväskylässä, jolloin juhlistetaan kymmenen vuoden ajan skenessä vaikuttaneen turkulaisen Craneiumin levyn julkaisua. Tarkemmat päivämäärät ja infot klubi-illoista löydät artikkelin lopusta.

”Stonerin, doomin ja raskaan psykedelian genret ovat pitkään olleet kotimaassamme hieman pääväylältä sivussa, mutta enää ei mielestäni puhuta pelkästään marginaalisesta asemasta. Skene voi hyvin ja tasokkaita bändejä löytyy paljon. Tarjonnan painopiste tulee olemaan pörinän ja raskaamman riffittelyn puolella, mutta mukana tulee ajoittain olemaan myös kevyempää linjaa edustavia yhtyeitä. Tavoitteena onkin antaa kova vastus valtavirran genreille ja nostaa esille bändejä, jotka ansaitsevat enemmän näkyvyyttä Suomen rock-skenessä”, tuottaja Kimmo Partanen avaa ajatusta konseptin takaa.

Vastus Klubit syksyllä 2021:

Pe 27.8. Ilokivi Venue, Jyväskylä
Sapata, Warchief ja Zombie Eater

Pe 15.10. Utopia, Turku
Craneium, Besra ja Rückwater

La 16.10. Lepakkomies, Helsinki
Kaiser, Craneium ja Void Cruiser

Pe 22.10. Ilokivi, Jyväskylä
Craneium, Boar ja Cyan Stone

La 23.10. Sawohouse Underground, Kuopio
Thermate, Craneium sekä Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro

Lisäinfot ja tiedot lipuista löytyvät Vastus Klubin Facebook-sivuilta.

Lisää luettavaa