Video: Mike Patton nousi Cavaleran veljesten kanssa lavalle esittämään vanhaa Sepulturaa

Sepulturasta ja Cavalera Conspiracystä tutut veljekset Max ja Iggor Cavalera ovat soitelleet vuonna 1996 ilmestynyttä Sepultura-klassikko Rootsia kokonaisuudessaan reilun vuoden ajan.

”Yllätyksellisellä” Max & Iggor Cavalera -nimellä kiertävän kaksikon San Franciscon -keikalla nähtiin 3.3. miellyttävä yllätys, kun Lookaway-kappaleen aikana lavalle nousi biisin levyversiossakin Kornin Jonathan Davisin kanssa vieraillut Faith No More -solisti Mike Patton.

Lookawaytä pidetään syystäkin varsinaisena biisikummajaisena.

Lookaway syntyi studiojammailun tuloksena, Max Cavalera muisteli taannoin ARTISTdirectin haastattelussa.

– Siinä on todella raskas riffi. Patton ryhtyi laulamaan äänityksissä sitä intialaista juttuaan, ja se nosti ihoni kananlihalle. Se oli niin intensiivistä.

– Hän ilmestyi studioon Samsoniten salkku mukanaan, ja kysyin: ”Mike, mitä sinulla on siellä salkussa?”. Hän vastasi, että ”kaikki mitä tarvitsen äänityksiin”. Sisällä oli kolme kaikupedaalia ja pullo viiniä.

– Yhdessä vaiheessa minä, Mike ja Jonathan olimme kaikki kolme studion lattialla sekoilemassa ja tekemässä erilaisia ääniä ja soundeja. Jonathan vei homman aivan toiselle tasolle, ja hän lauloi ihmisistä, jotka pelkäävät pillua, mikä on aivan käsittämätön konsepti. Biisistä tuli kuitenkin todella makea ja erikoinen osa Rootsia.