Vio-Lencen Scott Killian on iloinen uudesta kokoonpanosta: ”Tulemme mahtavasti toimeen”

Vio-Lencen ensi vuosi tuo uutta musiikkia.

Vahvaa paluuta tekevän thrash metal -yhtye Vio-Lencen solisti Scott Killian kertoi Heavy Culturen haastattelussa hieman bändin nykyvaiheista ja etenkin hiljattain julkaistusta Dead Kennedys -coverista, California Über Allesista:

”Olemme kirjoittaneet musiikkia. Meiltä on tulossa viiden biisin ep Metal Bladelle ensi vuonna, mutta halusimme tehdä jotakin”, Killian kertoo.

”Koska meillä on bändissä Bobby Gustafson (kitara, ex-Overkill) ja Christian Olde Wolbers (basso, ex- Fear Factory), halusimme kokoontua yhteen ja laittaa jotain ulos. Phil (Demmel, kitara) ehdotti Dead Kennedys -kappaletta, koska meillä oli aikeena soittaa sitä keikoilla, ja koska keikat peruuntuivat, ajattelimme, että laitetaan kappale ulos jotta ihmiset saavat vähän makua siitä, mitä teemme tänä päivänä. Mutta emme halunneet laittaa ulos uutta musiikkia – emme ole siihen vielä valmiita.”

Killian puhui myös uusiutuneesta kokoonpanosta, johon kuuluvat aiemmin mainitut Gustafson ja Olde Wolbers:

”Olemme erittäin iloisia. Tulemme mahtavasti toimeen, olemme niin samanlaisia. Kyse ei ole siitä, että olisimme halunneet korvata entisiä jäseniä, mutta Deen (Dell, basso) ei vain kyennyt lähtemään mukaan perheensä, työnsä ja kaiken muun kanssa.”

”Joskus asiat vain tapahtuvat spontaanisti, kuten 70000 Tons of Metal -risteilyllä. Meitä pyydettiin soittamaan sinne kaksi viikkoa ennen risteilyä, joten silloin kun tällaista tuli eteen, Deen ei päässyt mukaan. Kysyimme siis Bobbya bändiin. Christian on ollut aina Vio-Lence-fani – aina siitä lähtien, kun hän oli kakara ja asui vielä Belgiassa.”

Yli tunnin mittainen haastatteluvideo on katsottavissa alta: