Wintersunin Jari Mäenpää julkaisi videon, jossa avataan tarkemmin yhtyeen joukkorahoituskampanjoita

Vuonna 2017 tehdyn kampanjan tarkoitus oli rahoittaa yhtyeen studiotilojen rakentaminen.

16.02.2024

Kun Wintersun julkaisi vuonna 2017 The Forest Seasons -levyn, pisti yhtye Indiegogo-palvelussa pystyyn joukkorahoituskampanjan, joka toimi samalla levyn massiivisen The Forest Package -digiversion ennakkomyyntikanavana. Kampanjan tuotot ohjattiin puolestaan uusien studiotilojen eli ”Wintersun-päämajan” rakentamiseen. Yhtyeen alkuperäisenä tarkoituksena oli järjestää tämän jälkeen vielä kaksi joukkorahoituskampanjaa studioprojektiaan varten.

Positiivisen palautteen lisäksi kampanja herätti myös paljon kysymyksiä ja vääräleuat syyttelivät yhtyeen primus motoria Jari Mäenpäätä jopa suuruudenhulluudesta. Ja kun vuosien vieriessä ei uusia pitkäsoittoja alkanut kuulua, alkoivat monet kyseenalaistamaan koko kampanjoinnin ja sen, mihin siitä tulleet rahat oikein ovat menneet.

Nyt kun yhtye on viimein julkaisemassa pitkään työn alla olleen Time II -albuminsa, jonka digitaalista Time Package -versiota voi ennakkotilata Indiegogon kautta 1. maaliskuuta alkaen, päätti Mäenpää julkaista videon, jossa avataan yhtyeen joukkorahoituskampanjoita ja vastataan niitä koskeviin yleisimpiin kysymyksiin, kuten mitä rahoille tapahtui ja mitä paljon puhutulle studiokompleksille kuuluu.

Katso ”Totuus”-otsikolla julkaistu video alta.

Lisää luettavaa