Within Temptation jättäytyi pois festareilta – antoi näin tukensa kristillisryhmien painostuksesta tiputetulle orkesterille

Hollantilaisyhtye seisoo libanonilaisorkesterin takana.

05.08.2019

Eeppistä popmetallia esittävä Within Temptation jättäytyi pois libanonilaisfestivaaleilta antaakseen tukea ohjelmistosta tiputetulle paikalliselle orkesterille. Yhtye tiedotti asiasta sosiaalisen median kanavissaan.

Within Temptationin oli tarkoitus esiintyä kuluvalla viikolla Byblos-festivaaleilla Libanonissa, mutta päätti perua keikkansa kuultuaan paikallisen Mashrou’ Leila -yhtyeen saaneen lähtöpassit tapahtumasta kristillisten ryhmien painostuksen ja vastustuksen vuoksi. Mashrou’ Leilan laulaja on avoimesti homo ja yhtye käsittelee sanoituksissaan homofobiaa, sukupuolten tasa-arvoa sekä lahkolaisuutta. Festivaalin järjestäjät peruivat bändin esiintymisen ”estääkseen väkivaltaisuuksia ja ylläpitääkseen turvallisuutta ja järjestystä”.

”Saimme tietää, että Mashrou’ Leila vedettiin pois festivaaleilta turvallisuussyistä sen jälkeen, kun uskonnolliset fanaatikot vaativat bändin esityksen perumista väkivallalla uhaten. Libanonilaisviranomaiset eivät tällä hetkellä pysty tarjoamaan artisteille turvaa esiintyä rauhassa, jotne me päätimme perua esiintymisemme solidaarisuudesta Mashrou’ Leilaa kohtaan sekä tukeaksemme suvaitsevaisuutta sekä sanan- ja ilmaisunvapautta. Teidän libanonilaisfanien vuoksi päätös satuttaa, sillä edellinen keikkamme on edelleen elävänä mielissämme ja sydämissämme. Odotamme innolla parempia päiviä, jolloin voimme jälleen palata luoksenne”, kerrotaan Within Temptationin Facebook-sivuilla.

Lisää luettavaa