Wolfheartin kokoonpanossa muutoksia – Rotting Christistä tuttu muusikko mukaan kesän kiertueelle

Kitaristi Lammassaari jää miehityksestä sivuun.

27.05.2019

Kitaristi Mika Lammassaari on ilmoittanut jättävänsä juuri Amerikan-kiertueelta palanneen susimetallipartio Wolfheartin. Lammassaaren mukaan eroon ei liity mitään dramaattista, päätöstä on puntaroitu pitkään ja hartaasti ja hän on ylpeä kaikesta, mitä yhtye hänen kuuden vuoden mukanaolonsa aikana ehti saavuttaa.

”Päätökseen johtaneet asiat ovat hyvin henkilökohtaisia, enkä yleensä jaa yksityisiä asioita näin julkisesti, mutta mielestäni fanit ja bändiä tukevat ihmiset ansaitsevat kuulla todellisen syyn, jota yritän tässä nyt hieman avata”, Lammassaari avaa bändin sosiaalisessa mediassa julkaistulla tiedotteella.

”Muutamat viimeiset vuodet ovat olleet hektistä päivätyön, opiskelujen, perhe-elämän ja kahden aktiivisen bändin aikataulujen sovittamista. Nämä ovat tietysti positiivisia asioita, jotka ovat pitäneet minut kiireisenä ja pidän siitä. Mutta yksi negatiivinen asia vaikutti suuresti: isäni menehtyi huhtikuussa 2018 taisteltuaan pitkään munuaissyöpää vastaan. Motivaatio musiikkiin ja muihin asioihin katkesi ja pidin ensimmäistä kertaa 15 vuoteen oikeasti taukoa musiikista.”

”Tuona aikana selvitin ajatuksiani ja sydäntäni ja tulin tähän lopputulokseen. Mielestäni mitä tahansa teetkin, se täytyy tehdä täydellä sydämellä ja antaa itsestään sata prosenttia. Wolfheartissa en pariin viimeiseen vuoteen tähän pystynyt. Siinä tilanteessa kaikki osapuolet häviävät ja siksi tunsin, että bändin täytyy jatkaa ilman minua.”

Lammassaari keskittyy jatkossa Mors Subita -yhtyeeseensä sekä muihin projekteihin, joista hän toivoo voivansa paljastaa lisää tulevana syksynä. Tulevan kesäkiertueensa Euroopassa Wolfheart hoitaa Rotting Christ ja Full House B.C. -yhtyeistä tutun kitaristi Vagelis Karzisin kanssa.

”Raskain sydämin ja suurella kunnioituksessa ja rakkaudella katson, miten ystävä, kollega ja veli astuu sivuun Wolfheartin etulinjasta. Vieköön jokainen askel sinua entistäkin lähemmäs mahtavana muusikkona, isänä ja yleensäkin ihan vitun hyvänä jätkänä olemista. Jätät jälkeesi suurimmat mahdolliset saappaat”, kommentoi puolestaan yhtyeen kippari Tuomas Saukkonen.

Lisää luettavaa