Ystävät ja kollegat muistelevat edesmennyttä LG Petrovia – ”Hän oli jättiläinen laulajien maailmassa”

Sosiaalinen media täyttyi edesmenneen laulajan muisteloista ja kunnianosoituksista.

Entombed AD
Kuva: Tomi Pohto

Entombed A.D. -yhtye tiedotti eilen surullisen uutisen, että yhtyeen laulaja, death metal -veteraani Lars-Göran ”LG” Petrov, hävisi kamppailun syöpää vasten. Petrov oli kuollessaan 49-vuotias.

Lukuisat miehen ystävät ja kollegat ovat muistelleet edesmennyttä laulajaa julkaisemalla muistokirjoituksia ja kunnianosoituksia sosiaalisessa mediassa. Petrovia ovat muistaneet esimerkiksi Amorphisin, Rotten Soundin ja Viikatteen jäsenet kuin myös muun muassa Opethin Mikael Åkerfeldt, At the Gates, Volbeat, Sepulturan Andreas Kisser, Slipknotin Jay Weinberg, Devin Townsend, Peter Tägtgren ja Michael Amott.

”Hyvästi veli ja sukupolvemme todellinen ääni. Sinua tullaan kaipaamaan syvästi. Täydellisessä maailmassa olisimme viime vuonna kiertäneet ympäri Yhdysvaltoja, soittaneet keikkoja ja jakaneet loputtomat määrät Corrsia ja Blue Ribbonia hymy kasvoillamme. Syvät osanotot perheelle, bänditovereille ja ystäville”, kirjoitti Amorphis-kitaristi Esa Holopainen.

”Yleensä minulle tulee tarve kirjoittaa, kun muusikko, joka on ollut isossa osassa musiikillista elämääni on poissa. Mutta tämä on eri juttu. LG oli ’meidän miehemme’. Alkuperäinen tukholmalainen. Tai muotoillaan tämä uudestaan: hän on yhä meidän tyyppimme. Se asia ei muutu, vaikkei hän ole enää fyysisesti täällä”, toteaa puolestaan Åkerfeldt pitkässä muistokirjoituksessaan.

”Hän antoi kasvot termille ’jalat maassa’. Hän ei koreillut vaan oli yksinkertaisesti rakastettava hahmo, joka huokui positiivisuutta. Ystävä. Joku jonka tunsimme ja joka tunsi meidän. Joka kerta törmätessämme juttelimme ja nauroimme. Hän pummi röökin (kun vielä poltin), joimme kaljat ja puhuimme niitä näitä. Hänen sairautensa tuli shokkina, mutta sellaista ei usko todeksi ennen kuin siitä tulee totta. Tällaiseen on mahdotonta varautua ennalta, joten miksi edes yrittää. Musiikillisesti hän oli jättiläinen laulajien maailmassa. Haluan ajatella, että kerroin siitä myös hänelle, mutta LG:n tuntien hän varmaan vain nauroi asialle.”

Arch Enemystä, Spiritual Beggarsista ja Carnagesta tuttu Amott muisteli myös kauniisti hänen ja Petrovin välistä pitkää ystävyyttä Instagramissa:

”Meillä oli todella hauskaa yhdessä, varsinkin 1980-luvun loppupuolella ug-skenessä, kun meillä ei ollut vielä levytyssopimuksia tai mitään sellaista (ne olivat yksinkertaisempia aikoja). Muistan kun kävin ensimmäistä kertaa luonasi äitisi kämpässä – en voinut uskoa, että sinulla oli iso rumpusetti makuuhuoneessasi ja että paukutit King Diamondia menemään keskellä yötä! Olit loistava rumpali, mitä ihmiset eivät välttämättä tainneet sinusta tietää?” Amott kirjoittaa.

”Taistelit lujasti, ystäväni. Teit parhaasi. Kiitos hienoista muistoista, nauruista, musiikista! Kippis, ystävä, olkoot matkasi turvallinen.”

Alla muutamia valikoituja paloja Petrovin muistojulkaisuista:

Farewell brother and THE voice of our generation. You are going to be deeply missed. In a perfect world we would have…

Julkaissut Esa Holopainen Maanantaina 8. maaliskuuta 2021

Our friend, idol, inspiration and one of the nicest people on this planet has left. Rest In Peace, Lars-Göran Petrov.

Julkaissut Rotten Sound Maanantaina 8. maaliskuuta 2021

”This morning I got the news that LG Petrov had passed away. Now, I only seem to post something when someone I or we…

Julkaissut Opeth Maanantaina 8. maaliskuuta 2021

We are all very saddened to hear of the tragic passing of LG Petrov of Entombed / Entombed AD. We had the pleasure of…

Julkaissut Orange Goblin Maanantaina 8. maaliskuuta 2021

We’re devastated to hear that legendary Entombed frontman LG has passed away. He’s been a huge inspiration since the…

Julkaissut Volbeat Maanantaina 8. maaliskuuta 2021

View this post on Instagram

A post shared by 𝕸𝖎𝖈𝖍𝖆𝖊𝖑 𝕬𝖒𝖔𝖙𝖙 (@michael_amott)

Berserkers, we are deeply saddened by the passing of our long time dear friend, LG Petrov. A true metal legend gone too…

Julkaissut Amon Amarth Maanantaina 8. maaliskuuta 2021