”Valloitetaan maailma yksi kuuntelija kerrallaan” – haastattelussa suomalaistulokas Ember Falls

Kotimainen tulokasbändi Ember Falls ei tee metalliaan kaikkein perinteisimmän kaavan mukaan. Popmusiikkivaikutteet ja ennakkoluuloton kokeilullisuus takaavat, että kuulija ei jää kylmäksi.

12.04.2017

 

 

Esikoisenne Welcome to Ember Falls ilmestyi päivälleen viikko sitten. Vastaako lopputulos alkuperäistä visiotanne?

– Levy on mielestämme todella onnistunut. Deadlinejen kanssa meinasi tulla kiire, mutta toisaalta ulkoinen paine tuntuu luovan meihin hyvää draivia, kesken pienen keikkarupeaman tavoitettu bändikollektiivi vastaa.

– Albumilla voi kuulla vaikutteita monesta eri genrestä, joten materiaalista saavat varmasti paljon irti niin metallidiggarit kuin kevyemmänkin musiikin kuuntelijat. Seisomme sataprosenttisesti jokaisen kappaleen takana, eikä levylle jäänyt yhtäkään täytetahtia. Tuottaja Jake E:llä [ex-Amaranthe] oli myös korvaamaton panos laulumelodioiden hiomisessa huippuunsa.

Kerroitte taannoin jossain haastattelussa, että ”Ember Falls on kuvitteellinen kaupunki dystopisessa tulevaisuudessa”. Ovatko myös sanoituksenne täysin kuvitteellista kertomaa?

– Vähän både och. Sanoituksista löytyy sekä tarinallistettua että myös suorempaa, niin sanotusti tähän maailmaan liittyvää kamaa. Kaikki sanoitukset ovat saaneet pohjimmiltaan alkusysäyksensä tosielämän fiiliksistä ja tapahtumista, mutta osa teksteistä on puettu fiktiivisiin vaatteisiin.

Musiikkinne on häpeilemättömän tarttuvaa modernia metallia. Oletteko mielestänne enemmän poppibändi metallivaikutteilla kuin metallibändi poppivaikutteilla?

– Ehdottomasti metallibändi poppivaikutteilla. Kyllä hevi on useimmissa tapauksissa se pohjimmainen kerros, jonka päälle noita poppi- ja elektrojuttuja maalaillaan. Tilanne saattaa olla tulevaisuudessa toinen.

Millainen merkitys visuaalisuudella on bändinne toiminnassa?

– Kyllä meillä on ihan varta vasten teetetyt keikkavaatteet, tietyt rutiinit ja rituaalit kasvomaaleihin ja niin edelleen.

– Joitakin vuosia sitten olimme semmoinen ”pojat soittaa T-paidat ja farkut päällä” -bändi, mikä on helvetin tylsää. Tollanen look voi tietysti sopia jollekin Kolme Kaveria ja Kukkapenkki -nimiselle indiebändille, mutta turboahdetulle modernille metallibändille täytyy olla mietittynä vähän spessummat rievut.

Millaisia suunnitelmia teillä on tulevaisuuden suhteen?

– Valloitetaan maailma yksi kuuntelija kerrallaan. Tarkoitus on keikkailla kovasti ja kehittää tekemistä niin livenä kuin sävellyspuolella. Katseet on jo varovasti suunnattu kohti kakkosalbumia sekä siihen liittyviä teemoja ja ajatuksia.

– Keikkamyynti ja management tekevät myös koko ajan kovasti hommia ulkomaankeikkojen buukkaamiseksi ja bändimme tunnettuuden lisäämiseksi Suomen ulkopuolella.

Juttu on julkaistu Infernon numerossa 2/2017.

Lisää luettavaa