A-luokan herkkua – arviossa Besra

Julkaistu Infernossa 8/2023.

26.10.2023
BESRA
Transitions
SUICIDE

Turkulaisyhtyeen moniulotteinen ja sävykäs post-metal on mainion Anhedonia-debyytin (2018) tapaan laadukasta ja kehittynyt sopivasti hyväksi havaitun ilmaisun puitteissa.

Ronskia ryminää ja herkkyyttä, ilmavuutta ja murskaavaa lanaavuutta yhdistelevä sointi ei toki ole mullistavan uniikkia, mutta laatu on kova. Soundi on jyräävä mutta genren puitteissa hiukan yllätyksetön – Cult of Lunan Magnus Lindberg on väännellyt nappuloita, joten asialla on alan mies.

Välillä isot aallot myllertävät jylhemmin vain taantuakseen seesteisiksi, ja mannerlaatat tyrskivät laavaa hidastuakseen jylhiksi aavoiksi. Elokuvallisuutta on kosolti, vaan ei siinä määrin, että kappaleisiin pitäisi erityisesti vihkiytyä. Bändin ote on suuri ja kunnianhimoinen, sointi iso ja laajakaarinen. Biisien pariin voi kuitenkin astua aika helposti. Se on hyvä.

Transitions tuskin murtaa yhtyettä suuren yleisön tietoisuuteen, eikä Besra satunnaisista kauniista melodioistaan huolimatta sitä kosiskelekaan. Alan tyypeille tarjoillaan kuitenkin A-luokan herkkua.

Lisää luettavaa