Aikaa ja kulutusta kestävä – arviossa Dare

Julkaistu Infernossa 4/2022.

12.06.2022
DARE
Road to Eden
LEGEND

Oldhamilainen Dare on yksi brittiläisen AOR-genren klassisimmista tekijöistä. Ja kuten useimmat kollegansa, bändi on pysynyt poissa suuremmilta estradeilta, siitäkin huolimatta, että on saanut aikaiseksi jo seitsemän vahvaa studioalbumia.

Thin Lizzyn kosketinsoittajana aikoinaan kannuksia hankkinut Dare-pomo, laulaja-säveltäjä Darren Wharton on tehnyt tuoreesta Road to Edenistäkin aikaa ja kulutusta kestävän pitkäsoiton. Levy ei ole likimainkaan parasta Dareä, mutta sen tekijän tunnistaa ikääntymisestä huolimatta.

Samettinen soundi kietoo sisäänsä simppeleitä säkeistö–kertosäkeistö-viritelmiä, joista parhaiten kolahtavat Born in the Storm, Fire Never Fades ja Only the Good Die Young. Jälkimmäinen tarjoaa yhdessä slovari Lovers and Friendsin kera levyn parhaat Journey-vibat.

Mainitun amerikkalaisen genrelegendan peesaaminen ei edelleenkään ole Daren suhteen huono asia. Road to Edenin riffit eivät kylve uutuudenviehätyksessä, mutta perinteitä ne huokuvat mitä suurimmassa määrin, kaikella rakkaudella.

Lisää luettavaa