”Bändi sukeltaa kulta-aikojensa ilmaisuun” – arviossa Voivod-ep

17.05.2016

Voivod
Post Society -ep

Century Media
4_kirvesta

Vuonna 2013 julkaistu Target Earth oli Kanadan prog-thrash-visionäärien ensimmäinen albumi, jolle 2005 kuollut kitaristi Piggy ei loihtinut säveliä. Tuo kelpo levy saa nyt syvemmin voivodmaista jatkoa, kun jälleen uudella, nyt Rocky-nimisellä basistilla varustettu bändi sukeltaa kulta-aikojensa ilmaisuun.

Sepä maittaa, kun mieleen tulee Nothingface- ja Outer Limits -mestariteosten progressiivinen meno. Metallisuus ja suoraviivaisempi rockpuksutus ovat sivummalla, joskin alkukantaista d-beat-jytinääkin on toki mukana. Biisit rakentuvat vahvojen mutta omintakeisten melodioiden ympärille. Tunnelmat ovat unenomaisia, ja fiilikset välittyvät vahvoina.

Kappaleet tempoilevat riitasointujen, pysähdysten ja tuplabassarien sapluunalla voivodmaisen epäloogisella vääjäämättömyydellä. Yhtyeellä on edelleen ihmeellinen taito saada näin omalaatuinen ulosanti kuulostamaan vakuuttavalta ja täysin oma-ilmeiseltä.

Ep:n neljä pitkää ja polveilevaa biisiä antaa odottaa tulevalta pitkäsoitolta suuria. Vain coveriksi valittu Hawkwindin Silver Machine jää ulkokohtaiseksi eikä tavoita edellä mainittujen levyjen Pink Floyd -coverien loistokkuutta.

Lisää luettavaa