Bändirajat ylittävä konseptialbumi – arviossa Oblivion Protocol

Julkaistu Infernossa 7/2023.

14.10.2023
OBLIVION PROTOCOL
The Fall of the Shires
ATOMIC FIRE

The Fall of the Shires on bändirajat ylittävä konseptialbumi. Progehevijätti Thresholdin synisti ja pääasiallinen biisintekijä Richard West kirjoitti jatkoa emobändinsä mammuttimaisen tuplalevyn The Legends of the Shiresin (2017) tarinaan ensin vain omaksi ilokseen. Sitten hän kuitenkin kasasi sen levyttämiseen Oblivion Protocolin, johon kuuluu väkeä muun muassa Within Temptationistä ja Devin Townsendin bändistä.

West laulaa projektissaan itse, ja hyvin laulaakin, vaikkei kovin vahvasoundinen olekaan. Musiikillisesti The Fall of the Shires on sitä samaa peribrittiläiseen neoprogeen pohjautuvaa ja vain nimeksi ”heviä” melodista rockia kuin Thresholdkin. Arvaan, että koko projekti onkin olemassa vain siksi, ettei muilla Threshold-ukoilla ollut haluja velloa Shiresin maisemissa kauempaa, vaikka kitaristi Karl Groom joitain sooloja levylle luikauttaakin.

The Fall of the Shires on äitialbumia puolet lyhyempi ja sitä helppokuunteluisempi jatke, jonka biiseistä This Is Not a Test, Storm Warning ja Forests in the Fallout ovat progeksi jopa hittejä. Saa nähdä, jääkö Oblivion Protocol kertaproggikseksi vai jatkaako West tarinaansa edelleen. Tai luo ehkä jopa kokonaan uusia saagoja.

Lisää luettavaa