Helppo jakaa hyväksyntää – arviossa Scarecrow’n ep

Julkaistu Infernossa 11/2019.

Scarecrow
Nachzehrer
82 Records

Vuosituhannen taitteessa perustettu Scarecrow on mitenkään liioittelematta osapuilleen parasta, mitä tämä genre voi tarjota. Kotimaisin voimin kun vielä rähistään, niin johan kelpaa ojennella torahampaita.

Kierroksia otetaan siis nohevasti piiskatun kauhupunkin keinoin. Painotus on tuttuun tapaan kohtalaisen metallisessa ja vauhdikkaassa kiihdyttelyssä, eli kovin kummoisia muutoksia yhtye ei ole soundiinsa vuosien varrella tehnyt. Viisi uutta kappaletta esittelevä Nachzehrer ei tuo julki bändin melodisempia taipumuksia, mutta muutoin reikiä tikataan sekä kovasti kaahaten että hivenen hitaammin pelotellen.

Madballin Freddy Cricieniltä kuulostavan laulajan Jack13:n puolimelodinen rohinahuuto toimii tälläkin julkaisulla erinomaisesti. Karuhko ja viimeistelemätön tuotanto istuu toimintaan sekin varsin hyvin, mutta hivenen terävämpi ja metallisempi soundi palvelisi kappaleita kenties vieläkin paremmin.

Turha tässä silti on isompia valitella. Scarecrow’n vahvuus on aina ollut riittävän monenkirjava ja energinen sävellystaito. Meno on reipasta, mutta levyt eivät kuulosta liian yksipuolisilta. Sävykkäämpi kauhistelu istuu tälläkin kertaa hienosti kokonaisuuteen, kuten räimimisen välissä kuultava Witchdance osoittaa.

Ei siitä silti mihinkään pääse, että Toxic Metal Punxin ja Shroudeatersin kaltaiset pidäkkeettömästi sahaavat namupalat ovat bändin ehdotonta voimaa. Vielä kun nämä osaavat kirjoittaa mukaan tarttuvan hoilattavia koukkuja, on helppo jakaa hyväksyntää. Taas kerran.