Hetkittäisillä onnistumisilla ei pötkitä pitkälle – arviossa Lancer

Julkaistu Infernossa 7/2023.

06.10.2023
LANCER
Tempest
FIREFLASH

Tempest on ruotsalaisen heavy- ja power metal -yhtyeen neljäs täyspitkä. Edellisestä on kuusi vuotta, ja tätä kaupataan nyt komeana comebackinä. Lancerin nykyinen kokoonpano ja uunituore levy ovat kuulemma parhaat tähän mennessä, tietenkin. Bändiin on tosiaan rekrytoitu uusi laulaja, Jack L. Stroem, josta tulee mieleen nuhainen Joacim Cans.

Reilut 50-minuuttisesta albumista ei jää mieleen juuri mitään useammankaan pyöräytyksen jälkeen. Asiaa ei auta se, että yksi kuuntelukerta tuntuu kestävän noin puolitoista tuntia.

Toisinaan levyllä on ihan kummallista kikkailua, ja välillä tapahtuu aivan helvetisti mutta samalla ei yhtään mitään. Esimerkiksi viisi ja puoliminuuttisen avausraidan voisi niputtaa kahteen minuuttiin ilman että siitä häviäisi mitään. Hyviäkin osuuksia riittää, mutta hetkittäisillä onnistumisilla ei pötkitä pitkälle, kun lopputulos on tylsää tusinatavaraa.

Pitkäveteisen paketin parasta antia on vauhdikkaampaa poweria edustava Out of the Sun, joka sekään ei pistä kiljumaan riemusta. Jos tämä on bändin paras levy, en tosiaankaan aio vaivautua tsekkaamaan sen aiempia luomuksia.

Lisää luettavaa