Ilmapiiri on masentunut ja äärimmäisen itsetuhoinen – arviossa Empty

Julkaistu Infernossa 1/2023.

18.03.2023
EMPTY
Omnia Amet Lorem
DRAKKAR

Vuonna 1995 perustettu espanjalaisbändi Empty on julkaissut uransa kuudennen täyspitkän. Omnia Amet Lorem sisältää melodista ja paikoitellen melko väkivaltaista black metalia, josta tulee mieleen moni ysärin kulttinimi – vaikka löytyy bändiltä toki myös oma, tunnistettava äänensä.

Levyn kappaleet ovat syntikkavetoisia ja melankolisia, paikoin jopa melko majesteettisia ja pimeyttä huokuvia. Ilmapiiri on masentunut ja äärimmäisen itsetuhoinen. Mukavan ysärihenkistä tavaraa, josta voi kuulla eksoottisemman black metal -maan omaperäisen soundin.

Lauluja pitää mehustella enemmänkin. Levyltä löytyy laaja valikoima kaikenlaista huutoa, hysteeristä kirkunaa, kuiskailua, masentunutta höpötystä ja erikoisempaa rähinää. Laulut luovat biiseihin poikkeuksellisen tunnelman.

Hyvä levy, mutta pelkään pahoin, ettei Empty onnistu vieläkään jäämään soittolistalle pidemmäksi aikaa. Soitto kulkee ja sounditkin ovat sopivan rupiset, mutta se jokin tästä jää puuttumaan. Ei paska, ei mestariteos, mutta jotain siltä väliltä. Lopulta monipuolinen biisivalikoima ei vain onnistu kohoamaan parempaan A-ryhmään. Tästä haluaisi pitää enemmän.

Lisää luettavaa