Iskevää ja tinkimätöntä mäiskettä – arviossa M.O.R.A.

Julkaistu Infernossa 7/2023.

12.10.2023
M.O.R.A.
Katve
OMAKUSTANNE

Nytpä mäiskähtelee nyrkki messevästi pullamössön turpeaan mahaan!

Metallista hc:ta – meno on sen verran tuimaa, että crossoverista ei oikeastaan voi puhua – luukuttava, vuonna 2008 perustettu M.O.R.A. on jo neljännessä levyssään. Sen kuulee niin otteen ja asenteen tiukkuudesta kuin biisien iskevyydestä.

Nyrkkitappelu- ja Pikakassa-henkilöstöä sisältävä bändi tekee hommansa erinomaisen hyvin ja juuri oikein veitsenterällä pysytellen. Meno on tiukkaa, energistä ja verevää. Soundi on selkeä, tanakka ja sopivan räväkkä.

Vauhtia ja moshia, punkkia ja metallia on juuri oikeassa suhteessa. Ylipäätään kaikki on tehty taiten mutta sopivalla rosolla, turhaa sliippaamista vältellen. Laulu, jota toimittavat Ulla ja Suvi, on todella vereslihaista, eikä siinä ole tippaakaan mukavuutta. Erinomaisen vaikuttavaa paasausta.

Biisit eivät ole mitalla pilattuja, ja 20-minuuttinen kahdeksan kipaleen kiekko pyörähtää helposti useampaankin kertaan putkeen. Iskevä ja tinkimätön mäiske välittää energiaa harvinaisen tehokkaasti, riffitkin kun jysähtävät kupoliin oikein mojovasti.

Lisää luettavaa