Isoja miinuksia ei ole löydettävissä – arviossa Dead Samaritanin ep

Julkaistu Infernossa 7/2019.

Dead Samaritan
Shadows
omakustanne

Pirkanmaalainen Dead Samaritan on rehannut melodista thrashvivahteista death metaliaan pian kaksi vuosikymmentä. Toinen pitkäsoitto The Devil Tunes latoi onnistumisia erityisesti riffipuolella, mutta jatkoa on saatu odotella viisi pitkää vuotta.

Shadows on tiukka kolmen kappaleen näyte, joka on äänitetty jo yli vuosi sitten. Kyseessä lienee eräänlainen välipala hätäisempiä kuulijoita ajatellen, sillä uuttakin materiaalia on jo työstössä. Ep:n perusteella tyyliä ei ole levytystauon aikana liiemmin viilattu, vaan tarjolla on pitkälti samaa henkeä kuin aiemmillakin julkaisuilla.

Tuttua on sekin, että kitaristi Marko Saarisen käsistä irtoava viipalointi on tälläkin kertaa levyn parempaa antia, vaikka isompia miinuksia ei ole löydettävissä muutoinkaan. Kovimmat aseet on säästetty viimeiselle raidalle: The Future Is Brightin riffeihin on löydetty sen verran selkeitä Death-sävyjä, että hyväksyntää on suorastaan pakko jakaa.

Vauhdinpitoa ja hieman rosoisempaa ilmaisua arvostavana jään tosin tälläkin kertaa kaipaamaan pykälän hyökkäävämpää komppipuolta. En osaa sanoa, onko raidat purkitettu klikkiin, mutta hivenen vapaampi ja räiskyvämpi soitto voisi tuoda mukaan lisää eloa. Nyt rytke on turhankin huolitellun oloista, vaikka toisaalta linja sopii pääosin keskitempoisena kulkevaan mättöön sinänsä passelisti.

Soundit ovat tyyli huomioiden kohdallaan, ja kappaleista itsessään on helppo nauttia. Hivenen kulmikkaat rakenteet tosin tekevät sen, että niistä ei saa kunnolla otetta aivan ensimmäisellä tai toisellakaan kerralla. Useampi kuuntelu kuitenkin palkitaan.