Järkälemäinen paketti kitara- ja kosketintaituruutta – arviossa Ring of Fire

Julkaistu Infernossa 11/2022.

19.02.2023
RING OF FIRE
Gravity
FRONTIERS

Gravity on vuosituhannen alussa perustetun neoklassista metallia ja progressiivista poweria esittävän yhdysvaltalaisyhtyeen viides albumi. Toinen perustajajäsen ja keulahahmo Mark Boals on tuttu muun muassa Yngwie Malmsteenin Trilogy-levyltä. Hämmästyttävää kyllä, mies laulaa yhä melkein yhtä komeasti kuin lähes 40 vuotta sitten.

Tämänkin yhtyeen tuotanto on Ynkän tyylistä, aina sanoituksia myöten. Kitaraosastolla kuullaan melkoista taiturointia, ja myös koskettimet menevät hienosti solmuun. Kaikki tapahtuu kuitenkin hyvän maun rajoissa, eikä homma meinaa ampua yli missään vaiheessa.

Eeppisempien ja progempien biisien joukossa on muutamia rauhallisempia ja hitikkäämpiä paloja, jotka tasapainottavat ja keventävät järkälemäistä kokonaisuutta kivasti. Siitä huolimatta pieni ähky meinaa iskeä viimeistään kolmen vartin kohdilla. Levy on tunnin mittainen, ja puolet sen kappaleista ovat reilusti yli kuusiminuuttisia. Albumissa on aika paljon sulateltavaa, mutta oikealla fiiliksellä sekään ei ole ongelma.

Yksittäisistä kappaleista ovat tutustumisen arvoisia etenkin nimibiisi, 21st Century Faith Unknown ja King of Fools.

Lisää luettavaa