Jumalainen progemetallikokonaisuus – arviossa Arjen Anthony Lucassen’s Star One

Julkaistu Infernossa 3/2022.

05.05.2022
ARJEN ANTHONY LUCASSEN’S STAR ONE
Revel in Time
INSIDEOUT

Star One -projektin edellinen albumi Victims of the Modern Age oli hämmentävän loistava. Hämmentävää on myös se, että levyn julkaisusta on jo yli kymmenen vuotta. Välissä Arjen Anthony Lucassen on tehnyt muun muassa soololevyn ja kolme Ayreon-albumia, joten Star Onen paluun venymisen ymmärtää. Hyvää on silti kannattanut odottaa: Revel in Time on jumalainen progemetallikokonaisuus.

Edellisellä kahdella levyllä lauloivat kultakurkut Floor Jansen, Russell Allen, Damian Wilson ja Dan Swanö, mutta nyt jokaisella yhdellätoista biisillä on eri solisti. Mainitun nelikon lisäksi mukana on sekä vähemmän tunnettuja nimiä, kuten Brittney Slayes (Unleash the Archers) ja Brandon Yeagle (Crobot), että Joe Lynn Turnerin ja Jeff Scott Soton kaltaisia kehäkettuja.

Bonuslevyllä kuullaan vielä samat kappaleet uusilla laulajilla. Nämä eräänlaiset demotulkinnat osoittautuivat niin hyviksi, että Lucassen halusi ne kaikkien kuultaviksi. Esimerkiksi Tony Martinin vedon Lost Children of the Universesta olisi ihan hyvin voinut nostaa pääversioksi.

Monumentaalisen komeista kappaleista voisi kirjoittaa kirjan. Tämän tilan puitteissa on vain tyydyttävä toteamaan, että tähän levyyn kannattaa tutustua!

Lisää luettavaa