Kaikesta henkii modernien vivahteiden tietoinen hylkiminen – arviossa Atomwinter

Julkaistu Infernossa 2/2018.

Atomwinter
Catacombs
Trollzorn

Lisää mursketta kuolometallimarkkinoille. Tällä kertaa tullaan Saksasta, vaikkei sitä osaisi päätellä soundista. Kolmatta pitkäsoittoaan julkaiseva Atomwinter on kehittynyt levy levyltä kohti varmaotteisempaa mättöä, ja kyllähän tätä kelpaa luukutella. 

Petrausta on saatu erityisesti toteutukseen, sillä Catacombsin soundi on pirullisen tuhti, raskas ja tummasävyinen. Pääosin keskitempoisesti jyräävä vanhan liiton death metal toiminee jokaiselle Graven, Asphyxin ja Bolt Throwerin ystävälle, mutta ei tässä lopulta mitään erikoista tarjoilla. 

Laulajan örinät ja van Drunen -imitaatiot toimivat erittäin hyvin ja soitossa on vetävän liejuista groovea. Kaikesta henkii modernien vivahteiden tietoinen hylkiminen, missä ei ole sinänsä mitään paheksuttavaa. 

Hieman silti pitää napista sävelmien tappoprosentin heikkoudesta, sillä materiaali tahtoo valua korvista samoin tein. Sivukorvalla kuunneltuna Atomwinter on oikein toimivaa rytkettä, mutta tarkempaa kuulokefiilistelyä se ei lukemattomien kaltaistensa tavoin oikein