Kaikki on muodollisessa mielessä oikeilla paikoillaan – arviossa Tribunal

Julkaistu Infernossa 1/2023.

15.03.2023
TRIBUNAL
The Weight of Remembrance
20 BUCK SPIN

Vancouverissa majaansa pitävä Tribunal esittelee debyyttilevyllään perinteistä goottilaisesti virittynyttä death doomia varhaisen My Dying Briden ja Paradise Lostin hengessä. Mukana on myös skandinaavisia vaikutteita, jotka tuovat mieleen Theatre of Tragedyn ja Draconianin kaltaiset orkesterit.

Laulaja-basisti-sellisti Soren Mournen ja laulaja-kitaristi Etienne Finnin muodostama yhtye osaa vedellä esteettisesti oikeista naruista, kaikki kun on muodollisessa mielessä oikeilla paikoillaan. Melankolinen tunnelma, murheellinen sello ja traagiset kitaramelodiat ovat läsnä, mutta viimeinen mukaansatempaavuus levyltä jää puuttumaan.

The Weight of Remembrance taipuu vähän turhan helposti taustamusiikiksi. Siltä puuttuu kuulijan paikoiltaan riuhtaiseva voima, joka saa syventymään sävellyksiin. Doom on genre, jossa ei juuri omaperäisyydellä juhlita, joten pienetkin nyanssit merkitsevät paljon.

Candlemassin tapaan riffitelty Apathy’s Keep ja komea päätösbiisi The Path ovat selkeästi levyn parasta antia. Lupaava yhtye, joka vaatii vielä hiomista.

Lisää luettavaa