Kelpoa, joskin turhan hygieenistä mörssäystä – arviossa Aviscerus

Julkaistu Infernossa 1/2023.

10.03.2023
AVISCERUS
Visceral Depths
OMAKUSTANNE

Aussibändi lykkii kelpoa, joskin ilmaisun pintapuoliseen hurjuuteen ja kovaan asenteeseen verrattuna turhan hygieenistä mörssäystä. Ei kai huolella tekeminen väärin ole, mutta vähempikin hifistely riittäisi, kun kyseessä on groovaavassa aggro-hengessä paalutettu moderni death metal. Lamb of Godin vaikutus kuuluu suuresti, ja kun esikuvakin tekee hommat viimeisen päälle, niin eipä ole ainakaan ilmiasussa moittimista.

Suhteellisen pitkään toiminut bändi on tehnyt aiemmin vain yhden ep:n. Tuorein tyyppi on laulaja Cody Bennett, joka räyhää erittäin suurella antaumuksella. Lihaisa tulkinta saa seurakseen gremlins-kärinää ja muuta mesoamista, vieläpä ihan biiseihin sopivalla tavalla. Välillä myös sävelten puolella häivähtää hetkellinen bläkkiksen tuoksu.

Pääasiassa bändi ruhjoo painavaa nytkyriffiä tuplabasarien tai jykevän nännikompin tukemana. Freesiäkin ideaa ilmenee, ja niihin voimakkaammin panostamalla osaava bändi saisi hätisteltyä ilmiselvän vertailukohtansa etäämmäs. Menee tämä näinkin täydestä, mutta ei jää aikakirjoihin.

Lisää luettavaa