Kivaa, mutta harmittavan unohdettavaa rokkia – arviossa Rising Wings

Julkaistu Infernossa 8/2023.

30.10.2023
RISING WINGS
Reach
PRIDE & JOY

Kasarihenkistä AOR:ää ja melodista hard rockia esittävä Rising Wings käynnistyi vuonna 2006 yhden miehen, saksalaisen Florian Bauerin projektina. Singlejä ja ep:itä on tiputeltu, mutta debyyttialbumi on antanut odottaa itseään näinkin pitkään.

Bauer hoitaa levyllä laulut, kitarat, bassot ja koskettimet. Rummuissa taas kuullaan jostain kumman syystä peräti neljää eri ukkoa. Monitaituri hanskaa kaikki tonttinsa kunnialla, vaikkei ole maailmanluokan virtuoosi minkään instrumentin parissa. Ei tämäntyylisessä musiikissa tosin tarvitse ollakaan.

Laulajanakin mies on oikein kuunneltava. Kaverin ääni muistuttaa useammastakin 1980-luvun tukkahevibändin solistista, ja mielleyhtymä on huvittavan osuva. Reach on nimittäin juuri sellainen albumi, jollaisia lukemattomat kasaribändit julkaisivat yhden menestyslevynsä jälkeen: ihan kivaa, mutta harmittavan unohdettavaa rokkia. Täytemateriaalin seassa on muutama erottuvampi viisu.

Etenkin albumin alkupäästä löytyy menevämpiä ja koukuttavampia kappaleita, mutta kokonaisuus on kovin geneerinen, tasapaksu ja tietyllä tavalla hengetön. Ehkä ihan kaikkea ei kannata yrittää tehdä yksin.

Lisää luettavaa