Kuin olisi keskellä loputonta, huoletonta kesää – arviossa Freeroad

Julkaistu Infernossa 1/2023.

05.03.2023
FREEROAD
Do What You Feel!
DYING VICTIMS

Viitisen vuotta sitten perustettu Freeroad soittaa kitaravetoista heviä ja rockia 1970- ja 1980-lukujen hengessä. Biiseissä voi kuulla viitteitä esimerkiksi UFOsta ja Journeystä, mutta ennen kaikkea meksikolaisyhtye muistuttaa kulta-aikojen Riotista.

Mielleyhtymistä huolimatta porukan meininki ei ole mitään suoraa kopioimista. Soittajat eivät ole lähelläkään keski-ikää, ja siksi onkin hienoa huomata, miten tarkasti ryhmä tuntee vaikutteensa ja osaa hyödyntää niitä. Pääpaino on todellakin vanhassa, tunnelmallisessa rockissa, joka on aitoa sopivan kämäistä soundimaailmaa myöten. Kaverit taitavat instrumenttinsa todella hienosti ja laulajan ääni istuu menoon täydellisesti.

Energiaakin riittää, vaikka vauhti on enimmäkseen varsin maltillista. Sanoituksiin ei tule juuri kiinnittäneeksi huomiota, sillä upeat melodiat kertovat tavallaan oman tarinansa. Aivan kuin olisi keskellä loputonta, huoletonta kesää.

Kokonaisuus on niin tasalaatuisen vahva, että parhaita biisejä on vaikea valita. Kaikki on kohdallaan hupaisaa kansikuvaa myöten. Tällaisen debyytin perusteella porukan tulevaisuus näyttää todella valoisalta.

Lisää luettavaa