Kuolonostalgiaa täydellä voimalla – arviossa Asinhell

Julkaistu Infernossa 8/2023.

27.10.2023
ASINHELL
Impii Hora
METAL BLADE

Michael Poulsenin death metal -menneisyys ja -fanitus alkoivat tihkua jo Volbeatin viimeisimmälle levylle. Sitten padot aukesivat kunnolla ja Poulsen antoi kuolonostalgian vyöryä sisään täydellä voimalla. Tuloksena on levyllinen genren nimibändeille kumartavaa tributointia.

Nyt ei peitellä vaikutteita. Koko homma nojaa Deathin, Pestilencen, Bolt Throwerin ja muiden pioneerien työhön. Rakkaudesta lajiin -asenne ei takaa hyvää lopputulosta, mutta Asinhell hoitaa homman maalin perukoille. Poulsen tiedetään kovaksi biisinikkariksi ja terävien koukkujen kirjoittajaksi. Se kuuluu myös Impii Horalla.

Laulajaksi pestattu Morgoth-multakurkku Marc Grewe vetää vuosien kokemuksella ja täydellä teholla. Örinöissä on puhtia ja sopivasti variaatiota. Levyn tuotanto takaa voimaa uhkuvan ja jykevän äänimaiseman, joka sopii riffivetoiseen paalutukseen mainiosti.

Vaikka Asinhell jäisi vain yhden levyn sivuprojektiksi, sen musiikki on kaikkea muuta kuin sinnepäin pikaisesti vetäistyä hiilipaperikuoloa. Impii Hora sisältää yhdeksän biisiä kivenkovaa death metal -rutistusta, jossa riittää niin hitaampaa murskaa kuin vauhdikasta takomista.

Lisää luettavaa