Laatukamaa niille, jotka nauttivat mustan metallinsa eeppisenä ja melodramaattisena – arviossa Schavot

Julkaistu Infernossa 1/2023.

18.03.2023
SCHAVOT
Kronieken uit de nevel
VOID WANDERER

On vaikea uskoa, että hollantilainen Schavot on yhden miehen bändi, sen verran laadukkaasta levystä puhutaan. Vaikka musiikista kuuluvat läpi black metalin ysärilegendat, Satyricon, Dark Funeral, Dimmu Borgir, Emperor ja vastaavat, bändin pääjehulla Florisilla (Asgrauw, Meslamtea, Sagenland) on muunkinlaista näkemystä kuin vain ryöstää ikoniensa luomuksia.

Schavotin kakkoslevyn kappaleet ovat pääasiassa nopeita ja aggressiivisia, mutta kaiken yllä leijuu eeppinen syntikkamatto, joka luo mystiikan ja pimeyden hehkua. Perinnetietoista melodiavetoista skandimättöähän tämä pohjimmiltaan on, mutta meno poikkeaa juuri sopivasti esimerkiksi Dark Funeralin uusista tuotoksista.

Kronieken uit de nevel meinaa kuitenkin ähkyttää jo vajaat 40-minuuttisena – sama tosin tapahtuu lähes kaikkien mättölevyjen kanssa. Samaa pauketta ei yksinkertaisesti jaksa kuunnella pitempään. Levyltä puuttuvat kunnolliset hengähdystauot ja yhtä pitkää blastbeat-putkea tässä oikeastaan vedetään. Joka tapauksessa laadukasta kamaa niille, jotka tykkäävät nauttia mustan metallinsa eeppisenä ja melodramaattisena.

Lisää luettavaa