Lämmin ja aito tunnelma välittyvät – arviossa Alice Cooperin livejulkaisu

Julkaistu Infernossa 10/2022.

12.01.2023
ALICE COOPER
Live from the Astroturf
EAR

Dallasilaisen Alice Cooper -fanin Chris Pennin märkä päiväuni toteutui lokakuussa 2015, kun hänen omistamansa Good Records -kaupan pienelle esiintymislavalle nousi neljä alkuperäisen Alice Cooper Bandin jäsentä, myös itse maestro.

Monen onnistumisen ja yhteensattuman kautta toteutunut ilta oli paikalla olleille varmasti ikimuistoinen, ja onneksi keikka saatiin myös taltioitua. Live from the Astroturf sisältää dokumentaarisen keikkatallenteen, jossa kahdeksan kappaleen mittaisen setin antia ryyditetään tekijä- ja artististihaastatteluilla.

Pätkä ei ole pitkä, mutta se on antoisa ja tunnelmaltaan kotoisan lämmin. Itse keikan intensiteetti on vahva ja meno läpeensä aitoa. Vanhoilta mestareilta, lisättynä kitaristi Ryan Roxiella, irtoavat edelleen liukkaasti anthemit kuten I’m Eigteen, No More Mr. Nice Guy, Under My Wheels ja School’s Out sekä encorena kuultava Elected, jota ei ollut suunniteltu soitettavan.

Keikan ääniraita on miksattu sen verran hyvin, että se korreloi hiukan huonosti rosoisemman kuvausjäljen kanssa, mutta cd-versiossahan tämä ei toki haittaa.

Lisää luettavaa