Määrätietoinen työ kantaa hedelmää – arviossa Silver Bullet

Julkaistu Infernossa 1/2023.

08.03.2023
SILVER BULLET
Shadowfall
NAPALM

Riihimäkeläisen Silver Bulletin viime vuosikymmenen alkupuolella alkanut määrätietoinen työ kantaa kunnolla hedelmää bändin kolmannella pitkäsoitolla.

Ex-Turisas-basisti Hannes Horma on luotsannut Silver Bulletia kuin Pär Sundström Sabatonia tai Anton Kabanen entistä ja nykyistä Beastiään, tinkimättömästi omaan visioon luottaen. Silver Bullet on hiipinyt ahkeralla keikkailulla kuin varkain kolkuttelemaan modernin eurooppalaisen voimametallin raskaan sarjan portteja. Viimeistään Shadowfall on albumi, jolla yhtye lunastaa mainitun statuksen myös musiikillisesti.

Sähäkkä Shadow of a Curse ottaa kuulijasta napakan kurkkuotteen läiskien korville ässäkertsillä varustetun power metal -palasen. Keskitempoisempi The Ones to Fall jatkaa samoilla linjoilla alleviivaten ideaa oikeaoppisen tyylikkäästi tuotetusta metallipitkäsoitosta.

Hyväksi havaittu rakennuskaava toistuu koko albumin mitalla, eikä täytebiisejä ole ainuttakaan. Kaiken huipentaa jo nyt vuoden 2023 parhaisiin metallislovareihin luettava … And Then Comes Oblivion.

Lisää luettavaa