Miedosti jatsahtavaa, psykedeelistä ja elokuvallista vaihtoehtorockia – arviossa Veldune

Julkaistu Infernossa 1/2023.

13.03.2023
VELDUNE
Veldune
NIGHTFLOAT

Veldune on alun perin laulaja Jamie Myersin (Hammers of Misfortune) ja kitaristi Kevin Hufnagelin (Dysrhytmia, Gorguts) lempilapsi, joka sai alkunsa vuonna 2019. Parivaljakko oli tottunut säveltämään yhdessä Sabbath Assembly -yhtyeessä, ja kun kyseinen orkesteri lopetti toimintansa, kaksikko halusi aloittaa puhtaalta pöydältä ja ryhtyä tekemään uudenlaista musiikkia. Mukaan värvättiin basisti Johnny DeBlase ja rumpali Jeff Eber.

Veldunen debyyttilevy sisältää miedosti jatsahtavaa ja psykedeelistä vaihtoehtorockia, jonka tummasävyisessä americana-soundissa on jotain hyvin elokuvallista. Myersin ekspressiivinen laulutyyli sitoo kappaleet yhteen ja tuo kokonaisuuteen koheesiota. Hänen hypnoottiset melodiansa ja maalailevat sanoituksensa sopivat täydellisesti yhteen Hufnagelin sävellysten kanssa.

Postpunkmaista kulmikkuutta sisältävä Willow Sways, goottikantriksi pistävä Chasing Down the Sun sekä maukkailla kosketinkuvioilla ja kitaranäppäilyillä varustettu balladi The Final Blow ovat tasokkaan levyn parasta antia. Hienoa musiikkia.

Lisää luettavaa