Näkemystä löytyy – Arviossa Church of the Dead

Levyarvio julkaistu Infernossa 8/2014.

Church of the Dead
Vol. 4 – Meet Me in the Tomb

Nightlust
3_5_kirvesta

Tässä vaiheessa uskaltaa jo arvata, että kotimainen Church of the Dead saa kuin saakin suunnitelmansa täytettyä. Kuuden pienlevyn mittaiseksi tarkoitettu sarja saa jo neljännen osansa, ja sisältönä on tuttuun tapaan neljä raitaa vanhakantaista death metalia.

Edeltäjiensä sävyjä Meet Me in the Tomb ei kuitenkaan toista. Kolmas osa jäi minulta välistä, mutta siinä missä ensimmäinen sisälsi death metalin ja d-beatin sekoitusta ja toinen hivenen mustemmilla sävyillä raapivaa mättöä, Meet Me in the Tomb vaihtaa taas tulokulmaa.

Avausbiisin hyökkäävä ja yksinkertaisen punkhenkinen tykitys saa väriä vain kauhutunnelmin painostavasta hitaammasta lopetuksesta. The Gallows Pole jatkaa räkäisellä ja etenkin rumpujen osalta varsin suoraviivaisella hakkaamisella. Hitaammin ja sävykkäämmin möyrivä The Reckoning muodostaakin ainoan poikkeuksen sääntöön, jonka mukaan takomisen tulee olla rumaa ja hivenen kulmikasta.

Punkahtavan primitiivistä väkivaltaa siis hyödynnetään. Toteutus on raskaasti murisevaa soundia myöten erinomaisesti kohdillaan. Erot sarjan aiempiin osiin eivät ole kovin isoja, mutta harjaantunut korva erottelee tämän välittömästi omaksi saarekkeekseen.

Jännä kuulla, millaisia sävyjä bändi aikoo kahdella viimeisellä julkaisullaan käyttää. Näkemystä nimittäin löytyy, vaikka sarjan avaus omana suosikkinani toistaiseksi pysyykin.