Oikeastaan minkä tahansa biisin voisi nostaa singleksi – arviossa Amaranthe

Julkaistu Infernossa 10/2018.

Amaranthe
Helix
Universal

Amaranthe kävi pari vuotta sitten läpi miehistönvaihdoksen, kun puhtaasta miesäänestä vastannut Jake E siirtyi pysyvästi Cyhra-yhtyeeseen ja hänen saappaisiinsa astui Dynaztynkin solistina toimiva Nils Molin. Muutoksesta huolimatta ei ole liioiteltua todeta, että popille flirttailevaa power metalia soittava Amaranthe on onnistunut luomaan jälleen kerran täydellisyyttä hipovan albumin.

Vimmaisimmat kappaleet on kerätty albumin alkupuolelle, ja niistä oikeastaan minkä tahansa olisi voinut nostaa singleksi. Keskivaiheella ote hieman herkeää, mutta loppupuolella albumi iskee taas sähköisellä energialla.

Jopa herkistelyn makuun päästään, mitä se sitten Amaranthen tapauksessa tarkoittaakin. Balladimainen Unified tasapainottaa kivasti rytinällä vedettyä alkua, ja samalla sen aloittava melodiapätkä on ehkä koko albumin hienoin yksittäinen elementti.

Amaranthe on kertonut haastatteluissa Helixin kappaleiden syntyneen hyvin lyhyen ajan sisällä. Deadline on selvästi ollut tehokas motivaattori, sillä nyt mietityttämään jää vain se, miten kauan yhtye pystyy tuottamaan toinen toistaan räjähtävämmillä hiteillä pakattuja albumeita. Ainakin viiden verran on ruutia riittänyt.