Ongelmia löytyy joka osa-alueelta – arviossa Stormhammerin kokoelma

Julkaistu Infernossa 10/2022.

04.01.2023
STORMHAMMER
Never Surrender
ROCK OF ANGELS

Münchenissä vuonna 1993 perustettu power/heavy-ryhmä Stormhammer pistää pihalle uransa ensimmäisen kokoelmalevyn. Mitta on huomattavan maltillinen: levyllä on kahdeksan vanhaa biisiä ja yksi ennalta julkaisematon kappale.

Alaotsikko ”30 Years of Power” on lievästi sanottuna harhaanjohtava. Kansikuvassakin komeilevat kaikki seitsemän studioalbumia, vaikka yli puolet biiseistä on poimittu yhtyeen viimeisimmältä Welcome to the End -albumilta (2017). Sen ulkopuolelta materiaalia on otettu kolmelta levyltä, yksi biisi kultakin.

Eihän tällainen asetelma anna kovin laajaa kokonaiskuvaa porukan tuotannosta. Toisaalta tämäkään satsi ei kuulosta hirveän hyvältä. Jos biisit on valikoitu best of -hengessä, kuten mainostetaan, en tosiaan halua kuulla niitä heikompia.

Kappaleissa ei ole mitään käsittämättömän katastrofaalista, mutta ongelmia on jokaisella osastolla biisirakenteista lähtien. Samoja osia toistetaan aivan liian monta kertaa, vaikka ne ovat jo alkujaan keskinkertaisia.

Ajoittaisista hyvistä ideoista huolimatta yhtäkään biisiä ei jaksaisi kuunnella loppuun asti. Meno on huomattavan väsynyttä laulusuorituksia myöten.

Lisää luettavaa