Osittain uutta, osittain samaa vanhaa – arviossa Extreme

Julkaistu Infernossa 7/2023.

16.10.2023
EXTREME
Six
EAR

Vuonna 1985 perustettu Extreme nautti suurta suosiota 1990-luvun alun eklektisellä funkrockillaan. Läpimurron takasi kuitenkin akustinen hittiballadi More than Words, joka pyöri tehokkaasti niin radiossa kuin MTV:lläkin.

Yhtye hajosi vuonna 1996, kunnes palasi keikoille 2004. Aktivoitumisestaan huolimatta orkesteri ei ole ollut kovin aktiivinen levyttäjä. Edellinen levy Saudades de Rock ilmestyi vuonna 2008.

Miltä Extreme kuulostaa nykyään? Osittain uudelta ja osittain samalta vanhalta. Levyn kolme ensimmäistä kappaletta, sinkkuinakin ilmestyneet Rise, #Rebel ja Banshee tarjoilevat varsin maukasta ja groovaavaa hard rockia. Etenkin Rise on kova veto.

Tämän jälkeen eksytään keskitien pop-rockin pariin, ja seuraavan pelastuksen tarjoaa varsin härö Thicker than Blood, joka kuulostaa hard rock -versiolta Justin Timberlaken Sexybackistä.

Loppua kohden löytyy pari muutakin kohtuuvetoa, kunnes matto vedetään kuulijan alta totaalisen hirveällä reggae-henkisellä Beautiful Girlsillä. Mutta luoja siunatkoon Nuno Bettencourtia, jonka kitarointia on edelleen ilo kuunnella.

Lisää luettavaa