Otteissa ei ole mitään viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana keksittyä – arviossa Black Magic

Julkaistu Infernossa 5/2019.

Black Magic
Wizard's Spell
Dark Essence

Saatekirjeen mukaan Black Magic on osapuilleen kovinta, mitä norjalainen ug-metalli on viime vuosina tuottanut, ja alun perin vuonna 2014 julkaistu Wizard’s Spell on suorastaan legendaarinen julkaisu. Pahoittelen asennettani, mutta moiset mainospuheet ovat yleensä tyhjää täynnä.

Juuri muuta bändi ei ole ehtinyt uransa aikana julkaistakaan. Tämänkin ep:n materiaali on purkitettu jo vuonna 2010, mikä herättää muutamia kysymyksiä. Miksi biisien päällä istuttiin peräti neljä vuotta? Pidettiinkö sessiota alun perin epäonnistuneena?

Oli miten oli, mutta Wizard’s Spell ei ole millään lailla legendaarinen julkaisu. Onnistunut ja nautittava se kuitenkin on. Levyllä soi vanhaa heavy metalia elävä, asiansa osaava bändi, jonka otteissa ei ole mitään viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana keksittyä.

Heavyn tummempaa laitaa edustavat kappaleet ovat kuin sekoitus debyyttinsä aikaista Metallicaa, Celtic Frostia, vanhaa Mercyful Fateä ja brittihevyä. Embraced by the Occult -biisi käy myös varsin lähellä Darkthronen In the Shadow of the Hornsia. Jälki on korvia myötäilevää historianpalvontaa autenttisessa hengessä.

Bonuksena tulee ilmeisesti samana vuonna äänitetty Reap of Evil -demo, joka on toteutukseltaan, soundeiltaan ja tyyliltään aivan samalla viivalla Wizard’s Spellin materiaalin kanssa.