Pimeästi lepattava liekki puuttuu – arviossa Izrod

Julkaistu Infernossa 7/2023.

13.10.2023
IZROD
Sarajevski Odisej
SIGNAL REX

Bosniahertsegovinalainen black metal. Siinäpä meikäläiselle tuiki tuntematon skene, eli ihan ensimmäisenä tutustumaan bändin taustoihin.

Nelihenkisen poppoon tyypit kuuluvat Black Plague Circle -nimiseen salaseuraan ja soittavat yhdessä muissakin bändeissä rumpali-laulajaa lukuun ottamatta. Kyseinen OR taas vaikuttaisi soittavan maan jokaisessa raskaammassa projektissa – ja niitä on yllättävän paljon.

Izrodin debyyttilevyn musiikki sekoittaa perinteistä skandityylistä bm-mättöä progressiivisempiin, jopa jatsahtaviin tunnelmiin. Mayhemiltä tuttuja riitasointuja, hitaampaa fiilistelyä ja jonkinlainen side ortodoksi- black metalin huippukauteen. Siinäpä bändi pähkinänkuoressa.

Sarajevski Oisej -levyn biisit on soitettu hyvin ja päällisin puolin kaikki on kunnossa, mutta varsinainen pimeästi lepattava liekki bändiltä puuttuu. Menosta jää sellainen vaikutelma, että bändin jätkät haluavat vain esitellä soittotaitojaan erikoisuudenhalu mielessä. Ärsyttävä nytke ja nylkytys kesyttää eläväisen meiningin aivan liian usein.

Noh, on pakko myöntää, että tällaiset modernit nytkytykset eivät varsinaisesti ole meikäläisen juttu. Ihan kiva levy, joka hukkuu pahasti parempiensa varjoon.

Lisää luettavaa