Pitkä ja tuottelias taival ei kuulu väsymyksenä – arviossa Hardcore Superstar

Julkaistu Infernossa 4/2022.

18.06.2022
HARDCORE SUPERSTAR
Abrakadabra
GAIN

Ruotsalainen Hardcore Superstar alkaa olla jo veteraaniluokassa. Abrakadabra on vuonna 1997 perustetun retkueen 12. levy. Pitkä ja varsin tuottelias taival ei silti kuulu väsymyksenä, vieläkään. Uutukainen kilpailee tasavahvasti esimerkiksi uudempien ruotsalaisten glam metal -bändien aikaansaannosten rinnalla.

Yksi Hardcore Superstarin ehdottomista valteista on se, että kyseessä on todistetusti erittäin lujaa paaluttava livebändi. Yhteen hitsautunut jämäkkyys kuuluu myös Abrakadabralla. Nämä kappaleet eivät kaipaa erillistä kikkailua tai puunausta.

Vaikka mukana ei ole vuoden 2018 Dreamin’ in a Casket -levyn nimibiisin kaltaista täyden kympin sävellystä, materiaali on tasaisen vakuuttavaa. Forever and a Dayn alku aiheuttaa mielleyhtymiä Whitesnaken Love Ain’t No Strangeriin, mutta sellainenhan ei näissä hommissa haittaa.

Muutenkin vaikutteita yhdistellään osaavasti sieltä täältä, AC/DC:stä Skid Row’hun, mutta aina oma tunnistettavuus säilyttäen. Kokonaisuuden kruunaa hieman herkistelevämpi päätöskappale Fighter. ”I’ve always been a fighter / now I’m back for more.” Näillä näytöillä voi vain toivoa lisää.

Lisää luettavaa