Positiivisesti yllättävää surumielistä ja tunnelmallista black metalia – arviossa Ofnus

Julkaistu Infernossa 7/2023.

14.10.2023
OFNUS
Time Held Me Grey and Dying
NATURMACHT

Walesiläinen debytanttibändi Ofnus yllättää positiivisesti surumielisellä ja tunnelmallisella black metalillaan, josta voi haistella myös hautajaisdoomin makeanmätiä sulotuoksuja.

Time Held Me Grey and Dying -levyltä löytyy komeita kuoroja, lauluharmonioita, eeppisiä synamattoja ja kauniita melodioita. Biiseistä voi kuulla juuri sen pohjattoman surun ja menetyksen, joista levy kertoo.

Oikeastaan ainut heikompi lenkki bändissä on sen materiaalin liika samankaltaisuus ja samojen kaavojen toistaminen. Kahdeksasta biisistä löytyy ehdottomia helmiä, kuten Grains of Sand ja levyn aloittava Burned by the Soul of the Moon, mutta kokonaisuutta varjostavat muuttumattomuus ja temaattinen toisto. Toivottavasti tyypit löytävät seuraavalle levylleen hieman uskaliaampia polkuja poljettaviksi.

Tämänkaltaisen tunnelma- black metalin säveltäminen on kohtalaisen hankalaa. Walesiläisjätkät voivatkin siis onnitella itseään suorastaan erinomaisesta työstä. Time Held Me Grey and Dying osoittaa bändin valtavan potentiaalin – milloinkohan viimeksi Briteistä on tullut näin kova black metal -levy? Ei tule mieleen.

Lisää luettavaa