Positiivisuuden kautta voittoon – arviossa High Spirits

Arvio julkaistu Infernossa 8/2016

12.01.2017
High Spirits
Motivator
High Roller

Aktor-nimellä mainion pitkäsoiton Jussi Lehtisalon kanssa viime vuonna tehnyt Chris ”Professor” Black on varmasti kaunis persoona ja hyvä ihminen. Viime vuosina miehen tolkuton julkaisutahti on ollut hieman rauhoittumaan päin, mutta High Spirits on nähtävästi edelleen prioriteettina. Hyvä niin.

On nimittäin niin, että tätäkään levyä on täysin mahdotonta kuunnella surullisin mielin. Tuotannosta ja kaikista soittimista sekä luonnollisesti myös sävellyksistä ja laulusta vastaava Black on kasannut taas napakan puolituntisen mieltäylentävää, erittäin vahvasti melodioihin nojaavaa heavyä.

Avausraita Flying High paljastaa, että Black on Thin Lizzynsä kuunnellut. Laulumelodiat ja tuplakitarat soivat hyväntahtoisella kirkkaudella. Reach for the Glory irtoaa telineistä kuin Gamma Rayn Heaven Can Wait. Päätösraita Thank You on tarttuvasti soiva kirkasotsarallatus kaikille ystäville, ja nähdäkseni ilman minkäänlaista iloa pilaavaa sarkasmia tai ironiaa. Arvostan kovasti.

Motivator on ikään kuin You Are Here -levyn (2014) pirteämpi ja vauhdikkaampi jatko-osa. Se on luonnollisesti soiva, kaunis ja energinen esimerkki siitä, millaista hyvä, kaikesta ilkeydestä vapaa heavy metal voi parhaimmillaan olla. Positiivisuuden kautta voittoon ja kohti parempaa maailmaa. Olen herkistynyt.

Lisää luettavaa