Raikas tuulahdus uutta ja vanhaa – arviossa Depths Above

Julkaistu Infernossa 10/2022.

11.01.2023
DEPTHS ABOVE
Ex Nihilo
AVANTGARDE

Tšekkiläinen Depths Above on neljän erilaisen musiikillisen ja kulttuurillisen taustan omaavan henkilön mystinen black metal -projekti. Miekkoset eivät ole mitään märkäkorvia, vaan vaikuttaneet aiemmin bändeissä kuten Bhagavat, Desert Witch ja Inferno.

Bändin soundissa on kuultavissa doomimpaa kamaa ja deathiä, jopa sludgea ja post-metalia. Melodinen musiikki polveilee aggressiivisten blastien ja tunnelmallisempien suvantojen kautta kevyesti avantgardistisiin ja raskaasti helvetillisiin maisemiin. Raakaa örinää ja rääkynää tukee ajoittain majesteettinen puhdas laulu.

Levyn konseptina toimii eksistentialistinen pohdinta dualistisesta luomisesta ja tuhoamisesta, joka kyseenalaistaa koko olemassaolomme. Filosofisempi lähestyminen taiteeseen toimii, sillä puolituntinen levy vierähtää ohi kuin sula laava helvetissä. Bändin jäsenet ovat kertoneet säveltäneensä levyn, joka syleilee tyhjyydestä luotua, ja onnistuneet siinä erinomaisesti.

Depths Aboven debyyttilevy on raikas tuulahdus uutta ja vanhaa, ja toivottavasti se saa pikaista jatkoa. Hieno ja häiritsevällä tavalla synkkä teos, joka ansaitsisi laajemman huomion.

Lisää luettavaa