Reippaanrapsakkaa menoa ja soitinonaniaa – arviossa Outlaw

Julkaistu Infernossa 3/2023.

26.04.2023
OUTLAW
Reaching Beyond Assiah
AOP

Melodista black metalia takova Outlaw on muuttunut vuosien varrella kansainväliseksi bändiksi. Perustajajäsen Daniel Souza majailee nykyään Saksassa, basisti Amilcar Rizk asuu Brasiliassa ja Infernon vuosiäänestyksessä erinomaisesti pärjänneen Arctoran rumpali Tommi Tuhkala on luonnollisesti suomalainen. Arctoran Joel Notkonen soittaa muuten bändissä livenä, joten tätähän voi kutsua suomalais-brasilialaiseksi kimppakivaksi.

Outlaw’n uutukainen on sekoitus Dissectionia (vähemmän yllättäen sanoituksissa viitataan antikosmiseen lusiferianismiin) ja vastaavia överimelodisia ruotsalaisbändejä sekä Wintersunin kaltaista eeppistä tunnelmointia. Aika omituinen paketti brassibändiltä, jossa oman maansa rikas metalliperintö ei kuulu lainkaan. Kukin toki tavallaan, mutta kyllä tämä kaipaisi myös niitä kuumia ja hikisiä lattarirytmejä.

Reaching Beyond Assiah sisältää reippaanrapsakkaa menoa ja kovaa tiluttelua. Soundit ovat levyn pahin kompastuskivi. Ne ovat aivan liian puhtoiset ja silotellut, ja etenkin rummut on triggeröity niin tiukoiksi, että ne käyvät usein hermoille. Joo, soitinonaniaa ja silleen, mutta tukevammilla soundeilla levy olisi lähestyttävissä huomattavasti mukavammin.

Lisää luettavaa