”Suositellaan etenkin High on Firen ystäville” – arviossa Grave Siesta

Levyarvio julkaistu Infernossa 7/2015.

Grave Siesta
Piss & Vinegar

Omakustanne
3_5_kirvesta

Kotimainen Grave Siesta hyödyntää toisella täyspitkällään perinteisen stoner/doomin ehtymätöntä riffiarkistoa varsin mehevin juonenkääntein. Meno on asiaankuuluvan ronskia ja ajoittain melko tarttuvaakin. Tasapaino verkkaisemman ja joutuisamman svengin välillä on kohdillaan, mikä tekee levystä helposti sulavan kokonaisuuden.

Rumpali Jukka Kivikanto ja kitaristi Sami Lintunen ovat tuttuja myös Rite-yhtyeestä, jonka rokkaavammasta jyräyksestä kuuluu kaikuja myös Grave Siestan musiikissa, vaikka se onkin yleissoinniltaan raskaampaa.

Piss & Vinegar ei lähde edustamastaan genrestä huolimatta venyttelemään kappaleitaan, vaan luottaa perinteisen heavy metalin iskevään ilmaisuun. Hitusen päälle puoli tuntia kellottava levy onkin tämän vuoksi varsin helppoa ja vaivatonta kuunneltavaa. Erikseen täytyy kehua laulaja Taito Halosta, jonka eläymyksellinen tulkinta tuo lauluihin mukavaa vereslihaisuutta.

Erittäin mallikas suoritus, vaikka lopullinen kukkaan puhkeaminen antaakin vielä odottaa itseään. Suositellaan etenkin High on Firen ystäville.