Taidokasta soittoa ja elämäniloa huokuvaa fiilistä – arviossa The Unity

Julkaistu Infernossa 7/2023.

16.10.2023
THE UNITY
The Hellish Joyride
STEAMHAMMER

Love.Might.Killin ja Gamma Rayn ukoista koostuva The Unity julkaisi kolme todella kovaa levyä melko nopeasti sen jälkeen, kun yhtyeen rivit kasattiin vuonna 2016. Nyt välissä on ollut vähän pidempi tauko ja uudeksi basistiksi on hypännyt Edguy-mies Tobias Exxel.

Suuria muutoksia ryhmän meiningissä ei ole tapahtunut, joskaan kama ei ole aivan niin hitikästä kuin aiemmin. Ajoittain ilmenee jopa pientä tyhjäkäyntiä ja liiallista toistoa. Biisejä on kaksitoista, ja liian suuri osa niistä on vain ihan kivoja. Etenkin slovarien sanoituksetkin pistävät vähän haukotuttamaan.

Ensimmäinen oikeasti päräyttävä veto on vasta levyn viides kappale, mutta siinäpä pistellään sitten muidenkin edestä. Hemmetin koukukasta ja vauhdikasta menoa, ja huh, mitä sooloja! Tämmöistä kamaa olisi saanut olla mukana paljon enemmänkin, bändi kun taitaa nopeat power metal -biisit huomattavasti paremmin kuin poppikertosäkeet ja nyyhkyballadit.

The Unityssä todella taidokas soitto on aina yhdistynyt lämmittävään, ikuista elämäniloa huokuvaan fiilikseen. Kummankin kohdan voi rastittaa nytkin, millä pääsee hyvään alkuun, mutta ei loputtoman pitkälle.

Lisää luettavaa