Tarttuvaa ja ihanaa idealismihöttöä – arviossa Galderia

Julkaistu Infernossa 10/2022.

29.12.2022
GALDERIA
Endless Horizon
MASSACRE

Maltilliseen tahtiin albumeita julkaiseva, 2012 perustettu ranskalainen power metal -pumppu pui kolmannella pitkäsoitollaan samoja universaalin humanismin, emansipaation ja maailman pelastamisen teemoja kuin aiemmillakin levyillään.

Kiitettävän tarttuvat voimametallihymnit ovat täynnä nostattavia melodioita, toivoa ja ihanaa idealismihöttöä. Vaan ketkäpä sitä iloa ja valoa heviin toisivat, elleivät valloittavan naiivit power-bändit.

Endless Horizonin musiikin lähimmät verrokit löytyvät paitsi entiseen malliin Gamma Rayn ja Freedom Callin, kasvaneiden syntikkajumputusten vuoksi nyt myös Beast in Blackin suunnalta. Pumppaava rytmiikka, alati läsnä olevat kuorot ja popimmalle powerille tyypilliset, lastenlaulumaisen helpot ja voitokkaat melodiakulut – joita riittää muuallekin kuin kertseihin – saavat alan fanin veren kohisemaan korvissa ja suupielet hymyyn. Kun kappaleetkin tarraavat tukkaan ja pysyvät muistissa useamman päivän, Galderian kolmosessa ei ole paljon valittamisen aihetta.

Laulaja-säveltäjä Sebastien Chabot’n laulusoundi vaatii hetken makustelemista, mutta kun korva tottuu, näpeissä on yksi vuoden 2022 maistuvimmista voimametallilevyistä.

Lisää luettavaa