Tiivistämisen jaloa taitoa kaivataan – arviossa Giant Sleep

Julkaistu Infernossa 1/2023.

17.03.2023
GIANT SLEEP
Grounded to the Sky
CZAR OF CRICKETS

Sveitsiläis-saksalaisena yhteistyönä toteutuva stoner-jytääminen on tavanomaista puksuttelua piirun verran rehevämpää. Äkkiseltään kuultuna rullaava ote tuntuu oikein mielenkiintoiselta, lähempi tsekkaus paljastaa jengin soittelevan ja lauleskelevan taitavasti mutta aika pitkälti hihasta ravistellen.

Laulaja Thomas Rosenmerkel vetelee ihan kelvollisesti, mutta ukkelin olisi hyvä muistaa kultainen sääntö: jos ei ole mitään järkevää sanottavaa, pidä naama ummessa. Laulu meinaa mennä välistä liikaa turhan hoilailuksi, vaikka livenä toteutettu nasakka bändisointi on aivan kykenevää kannattelemaan menoa.

Pidättäytymisen kanssa on tosin vähän hankalaa, biisit kun versovat vähän liiaksi ja ovat hiukan ylimittaisia kiertojen ja etenkin osien määrän suhteen. Jammailupohja ja livemeininki puoltavat moista, mutta levytetyn musiikin saralla kaivattaisiin tiivistämisen jaloa taitoa.

Giant Sleep on selvästi osaava yhtye, joka osaa loihtia hyviä melodioita ja soitannollisia jippoja. Silti bändin ilmaisua leimaa ihmeellisen hermostuttava haahuilun tuntu, eikä tarkempi tutustuminen lisää sen arvostusta.

Lisää luettavaa