Tuhtia soundia, potkua ja koukkuja koko levyn edestä – arviossa Striker

Arvio on julkaistu Infernossa 3/2017.

Striker
Striker
Record Breaking

Saatekirje väittää Strikerin olevan Kanadan nopeimmin suosiotaan kasvattava heavy metal -bändi. Aktiivisesti kiekkoja julkaissut ryhmä on päässyt nyt viidenteen pitkäsoittoonsa.

Vuosikymmenen kokemuksella soiva heavyn ja powerin sekoitus on yksinkertaisesti todettuna jämäkkää ja pirullisen tarttuvaa. Se on musiikkia, jota on kiva laittaa soimaan heti lauantaina herättyään. Maailma on avoin, mieli korkealla, askel kevyt ja illalla taatusti bileet.

Striker on helppo niputtaa heavy metalin tuoreempaan aaltoon, joka on tuottanut viime vuosina Enforcerin ja Ramin sekä hieman aiemmin Wolfin kaltaisia yhtyeitä. Tuskin tällä omaa sivua Galaktisesta Ensyklopediasta revitään, mutta vahva mainita irtoaa varmasti. Iron Maiden, Judas Priest ja muut klassikot on kuunneltu, ja vaikutteista on jalostettu hieman modernimmin tuotettua, energisesti soivaa heavyä.

Kappaleita on turha eritellä sen kummemmin. Hienoja koukkuja ja laulukuvioita ripotellaan koko levyn mitalle, ja meininki on kaikin puolin toimivaa. Hiplaamista ei harrasteta, vaan soundi on tuhti, riffeistä löytyy potkua ja osaava laulaja toimittaa loput. Coverina päästellään Ozzy Osbournen Desire, joka istuu bändin oman materiaalin joukkoon oikein mainiosti.