Tunnepitoista pimeän ja sateisen syyspäivän musiikkia – arviossa Lunar Shadow

Julkaistu Infernossa 3/2021.

06.05.2021
LUNAR SHADOW
Wish to Leave
CRUZ DEL SUR

Vuonna 2014 perustettu saksalaisyhtye tuo kovin tervetullutta vaihtelua nykymetallin valikoimaan. Hyvin lyhyessä ajassa oman tunnistettavan soundinsa luonutta ryhmää on vaikea verrata tyylillisesti mihinkään toiseen bändiin. Juuret ovat vanhan liiton heavyssä, mutta vaikutteita on poimittu lukuisista eri suuntauksista.

Bändille ominaiseen tapaan myös sen kolmannella kokopitkällä on vähemmän kappaleita kuin normimittaisella albumilla yleensä, vain kuusi. Kokonaismittaakin on vain hieman yli puoli tuntia. Kahdeksanminuuttinen avausbiisi Serpents Die on täyttä asiaa, mutta vielä pidempää lopetusraitaa olisi voinut kuroa tiiviimmäksi.

Yhtyeen ominaissoundi on haikea ja jopa melankolinen, mutta myös yllättävää vaihtelua löytyy. Herkkiä kitaramelodioita ja blastbeatiä kuullaan ajoittain peräti samassa biisissä. Sanoitukset käsittelevät muun muassa rakastamisen vaikeutta, elämän pimeitä hetkiä ja muita synkkiä aiheita. Juuri niitä asioita, joista tämäntyyppisen musiikin olettaakin kertovan.

Wish to Leave on tunnepitoista pimeän ja sateisen syyspäivän musiikkia. Edeltäjänsä Smokeless Fires tuntuisi vetävän ainakin toistaiseksi pidemmän korren, mutta tällaisen musiikin kohdalla vain aika näyttää.

Lisää luettavaa