Uutta eloa läpeensä koluttuun karsinaan – arviossa Rough Grind

Julkaistu Infernossa 3/2022.

10.05.2022
ROUGH GRIND
Hardened
INVERSE

Laukaalaisen Rough Grindin toinen pitkäsoitto nappaa allekirjoittaneen listoilla vuoden 2022 ensimmäisen positiivisen yllättäjän tittelin. Heavy rock on kaikkinensa läpeensä koluttu karsina, mutta Rough Grind tuo siihen osaltaan uutta eloa pienillä mutta merkityksellisillä omaperäisyyksillä.

Hardenedin avaava Dreamchaser, ensimmäinen sinkku The Road Song ja kutosbiisi Signs of Life ovat välittömiä hittejä, ja sen raskain tuuttaus Allies/Enemies peesaa tarttuvuudessaan kärkikolmikkoa. Maalailevampi One by One on puolestaan levyn kirkkain näyte Rough Grind -miehistön taidosta luoda kiinnostavia melodiakulkuja. Levyn kerronnallisempi päätös Last Thing You’ll Ever Hear puolestaan tiivistää bändin vision uskaltaa olla riittävän erilainen.

Yksi timmisti sovitetun ja tasapainoisesti soitetun Hardenedin erityispiirteistä on sen seitsemän biisin lyhyenläntä mitta. Näissä kuvioissa vajarit ovat yleensä paremmat kuin överit ja nälkää on hyvä jättää, mutta muutama kertosäeveturi lisää olisi vain parantanut kokonaisuutta.

Lisää luettavaa