Vastaanottimia ravistavaa myllytystä – arviossa Enragement

Julkaistu Infernossa 4/2022.

02.06.2022
ENRAGEMENT
Atrocities
RISING NEMESIS

Uudenmaan alueella operoiva Enragement naulaa tauluun häijysti kaahaavaa ja kulmikkaan raskasta death metalia. Atrocities on vuonna 2006 perustetun yhtyeen kolmas levy, jonka teema on nimensä mukaisesti julma ja väkivaltainen.

Yhdysvaltalaisen death metalin – etenkin sen teknisemmän laidan – vaikutus on ilmeinen. Pikkunätisti kikkaileva myllytys ja murean täyteläinen vasarointi herättävät mielleyhtymiä esimerkiksi Nilen ja Malevolent Creationin tyyppisten yhtyeiden audioterrorista. Hiki meinaa tulla jo pelkästä kuuntelusta.

Maltillisissa kolmen ja neljän minuutin mitoissa pysyttelevät rypistykset ravistavat vastaanottimia melko hyvin. Erityisesti kolmen laulajan ryöpyttämä örinä-, ärinä- ja kärinäartikulaatio korostaa levyn julmaa yleissointia onnistuneesti.

Vaikka yhtyeellä on tyyli hyvin hyppysissä, kuuntelua haittaa materiaalin liika yksipuolisuus ja kylmäävien ässävetojen poissaolo. Tällaisenaan taso pysyy kohtalaisessa korkeudessa ja vähän sen yläpuolella, mutta riittävää uhkaavuutta ei saada aikaiseksi. Pohjaa ei tarvitse muuttaa, joten jatkon suhteen pyydettäköön vain viheliäisempiä juonenkäänteitä.

Lisää luettavaa