Viihdyttävän luolamieshenkistä nuijimista – arviossa Flesher

Julkaistu Infernossa 8/2023.

31.10.2023
FLESHER
Tales of Grotesque Demise
REDEFINING DARKNESS

Jahhas, nyt on tarjolla sen verran luupäistä rytkettä, että vasaroilla tai alasimilla ei ole mitään mahdollisuuksia – miekoista puhumattakaan. Pää kestää.

Kotina toimii Amerikan Indianapolis ja puikoissa on rumpalia lukuun ottamatta aivan uusia nimiä. Turhia ei silti häpeillä, sillä masteroinnin on hoitanut Dan Swanö ja kannesta vastaa itse Ed Repka.

Piipussa on kovaa ja välillä sillä myös osutaan. Tai oikeammin tässä ammutaan tykillä. Tasaisen verkkaisella tahdilla ja isoilla kuulilla. Siis todella isoilla.

Groovaava, erittäin raskaasti vääntävä vanhan liiton death metal ammentaa kauhukuvaston ja jurnuttavien riffien maailmasta. Keskitempoisen tuplabasarimätkeen päällä kulkevaa, panssarivaunun lailla möyrivää jyrää tarjoillaan koko levyn mitalta. Kuorrutus hoituu rasvaisella örinällä, eikä sävyjä varsinaisesti ole.

Vähän kärjistäen Flesher saisi sanottua asiansa seiskatuumaisen mitassa. Vaikka biisit pyörittävät pitkälti samoja keloja, jotain alkukantaista viehätystä tässä on. Viihdyttävän luolamieshenkistä nuijimista.

Lisää luettavaa